ReTuned

Kierrätys ja uudelleenkäyttäminen - ReTuned!

ReTuned kierrättää ja uudelleenkäyttää kodin elektroniikkaa, kodinkoneita ja keittiövälineitä yhteistyössä kierrätyskeskus Minimossenin ja Vaasan seudun jätehuoltoyhtiö Stormossen Ab:n kanssa

Joten jos sinulla on kodin elektroniikkaa tai keittiövälineitä, joille sinulla ei ole enää käyttöä ja aiot “heittää pois”, otamme nämä vastaan ​​ja autamme sinua puhtaalla omallatunnolla pääsemään niistä eroon tiedostaen, että käytämme tavarasi uudelleen ja annamme heille uusi, elämä uudessa kodissa.

“Supporting Sustainability”

Uudelleenkäyttäminen

ReTuned haluaa olla osa tätä matkaa ja työskennellä varmistaakseen, että yhä suurempi osa jätteestä käytetään uudelleen ja tavaroiden käyttöikää pidennetään. Pyrkimyksiemme on käyttää ja suunnitella uudelleen tavaroita, meidän tapauksessamme kodin elektroniikkaa, kodinkoneita ja keittiövälineitä. Näin vähemmän tavaroita menee kierrätykseen ja romutukseen. Siksi olemme myös osa kierrätyskeskus Minimossenia, jossa muuten kierrätykseen menevä jäte poistetaan kierrätysketjusta, korjataan tai huolletaan ja puhdistetaan ja myydään edelleen uusille asiakkaille ja käyttäjille.

Tiesitkö että…

Vuonna 2025 Suomi kierrättää yhdyskuntajätteestä 55 prosenttia ja vuoteen 2035 mennessä jopa 65 prosenttia? Tehokas jätteiden lajittelu ja keräys ovat välttämättömiä kierrätysasteen nostamiseksi, mutta voit mennä askeleen pidemmälle ja pidentää tavaroiden käyttöikää suunnittelemalla tai käyttämällä uudelleen tavaroita, joita vielä voidaan säästää.

Pidämme kulutuselektroniikan uudelleenkäytöstä

1

Uudelleenkäyttö - Reuse

Käytät asioita uudelleen niiden olemassa olevassa muodossa

2

Uudelleenluominen - Redesign

Suunnitella uudelleen ja tehdä uusia asioita olemassa olevista

3

Kierrätys - Recycle

Kierrätys tarkoittaa sitä, että tavarat rikotaan tai murskataan/jauhetaan ja käytetään sitten uutena raaka-aineena uusissa tuotteissa.

Meistä

Meidän tarinamme

ReTuned perustettiin keväällä 2021, kun panostettiin entistä enemmän kestävään kehitykseen ja kiertotalouteen, uudelleenkäytön ja kierrätyksen sekä siihen liittyvien tuotteiden ja palveluiden myynnin kautta. Aikaisemmin painopiste oli lähinnä veitsien ja työkalujen teroituspalveluissa sekä uusiokäyttöisten veitsien ja työkalujen myynnissä. Mottomme tai iskulauseemme on tukea kestävää kehitystä “Supporting Sustainability” kaikessa mitä teemme.

Mottomme on tukea kestävää kehitystä "Supporting Sustainability" kaikessa mitä teemme.

Olemme intohimoisia

Voisi sanoa, että yrittäjäurani alkoi, kun vuokrasin poikani veitsien teroitusyrityksen My Edgen ja sitä kautta tulin varhaisessa vaiheessa kosketuksiin Stormossenin kanssa ja suunnitelmiin perustaa kierrätysgalleria Vaasaan. Tulimme nopeasti siihen tulokseen, että veitsen teroitus sopisi hyvin konseptiin. Heti tämän kesän 2020 jälkeen otin askeleen kierrätys- ja kiertotalousalalle, josta olen aina ollut intohimoinen – voisi sanoa, että säästimme perheessä pitkän pennin kierrätyskiinnostukseni ansiosta. Tällä hetkellä Retuned vastaa kulutuselektroniikan ja kodin välineiden kierrätyksestä yhteistyössä Stormossenin ja Minimossenin kanssa. Jatkamme edelleen veitsienteroitustöitä My Edge -tuotemerkillä ja voit helposti luovuttaa veitset ja työkalut teroittamiseen Minimossenissa.

Nähdään Minimossenilla!
Tina Österholm

minimossen logo

ReTuned myy kierrätettyjä ja uudelleenkäytettyjä kodinkoneita, keittiövälineitä, kodinelektroniikkaa ja veitsienteroituspalveluita Minimossenin kautta, joka on Suomen ensimmäinen kierrätyskeskus. Minimossenilla myydään huolellisesti valittuja kierrätystuotteita. ”Minimossen on kultakaivos sinulle, joka etsit rakkaudella hoidettuja asioita asenteella. Meillä voit tehdä ostoksia fiksusti ja kestävästi. Jäteyhtiö Stormossen on Minimossenin aloitteentekijä.

Yhteistyö Stormossenin ja Minimossenin kanssa

Teemme tiivistä yhteistyötä Stormossenin kierrätysasemien kanssa ja huolehdimme kodin elektroniikasta ja kotitaloustarvikkeista, jotka ovat uudelleenkäytettävissä. Testaamme sitten tuotteiden toimivuus, suoritamme huoltotoimenpiteet ja lopuksi putsaamme myytävät tuotteet. Sitten niitä myydään Minimossenin kautta, jossa ReTuned vuokraa myymälätilaa, sekä ReTunedin verkkokaupan kautta.

Joten jos sinulla on kodinelektroniikkaa, kodin välineitä tai keittiövälineitä, joille sinulla ei ole enää käyttöä ja aiot “heittää pois”, me vastaanotamme nämä ja autamme sinua hyvällä omallatunnolla pääsemään niistä eroon tiedostaen, että käytämme laitteitasi uudelleen ja antamme niille uuden elämän uudessa kodissa. Elektroniikkaa ja taloustavarat voit luovuttaa meille Minimossenin kierrätysgalleriaan, Myrvägen 1 Storvikenissa / Vaasassa tai Vaasan kierrätysasemalla, Sampogatan 2, Dragnäsbäck / Vaasa.

Jokainen kapine on ainutlaatuinen

Tuotteemme & palvelumme

Kiertotaloudessa melkein mitään ei mene hukkaan. Tuotteet kestävät pitkään, korjaamme, käytämme niitä uudelleen ja kun ne täytyy heittää pois, ne menevät kierrätykseen ja materiaalit hyödynnetään mahdollisimman paljon. Jätteen määrä vähenee. Kaikki vaiheet, niin kulutus kuin kulutuksen jälkeen tapahtuva, ovat tärkeitä kiertotaloudessa.

keittiövälineet retuned

Keittiövälineet

Täältä täytät keittiösi ja löydät keittiövälineet, kuten kattilat, termokset, paistinpannut, ruokailuvälineet, kulhot jne ja erillisen osaston, jossa on juuri teroitettuja veitsiä. Sekä uutta että vintagea!

Hyllyt ovat hyvin varusteltuja – tule tekemään ostoksesi!

laptop uudelleenkäyttö

Kodinelektroniikka ja valaistus

Valikossa on paljon valinnanvaraa ja melkein kaikki mitä tarvitset – sekä uutta että vintagea. Tule ja tee oma löytösi tv:n, stereon, radion, kaiuttimien, lamppujen, kahvin ja vedenkeittimen, mikroaaltouunien, leivänpaahtimen, tietokonetarvikkeiden ja muiden joukosta.

veitsenteroitus

Veitsenteroitus

Veitsen perusteroitus suositellaan vähintään kerran vuodessa riippuen veitsien laadusta ja veitsien päivittäisestä käyttömäärästä.

Voit jättää veitsesi kierrätysgalleria Minimossenille osoitteella Muurahaistie 1 Vaasa.

MyEdge logo

Veitsenteroitus

Lupauksemme sinulle:

Tarjoamme erittäin joustavaa ja korkealuokkaista palvelua, jossa jokainen vaihe tehdään käsin. Työn laatu tarkastetaan useita kertoja prosessin aikana. Kun olemme teroittaneet veitsesi, kirveesi tai muun työkalusi, työsi tulee tuntumaan paljon helpommalta.

Teroittamisessa käytetään mekaanista hiontaa, jossa teroitamme veitset kymmenellä eri karkeakoolla hiomatyökalulla mahdollisimman hienon ja kestävän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Näin meidän veitsenteroitus toimii
  • Kaikilla veitsillä on erilaisia ​​ainutlaatuisia ominaisuuksia, ja siksi niitä on käsiteltävä eri tavoin. Se voi olla malli, käyttöalue ja terästyyppi, joka vaihtelee veitsestä veitseen. Tämä tarkoittaa, että aina tarvitaan kokenut hiomamestari arvioimaan hiontatarve ennen teroituksen aloittamista. Käyttöalueesta riippuen kulman tulee olla tietyllä tavalla, teräksen kovuudesta riippuen hiontatekniikkaa on mukautettava ja erilaiset kolot ja halkeamat vaativat joskus uuden reunan työstämisen maasta.

  • Lopuksi sinun täytyy vain tuntea veitsen terää tietääksesi, milloin se on täydellisesti teroitettu!
  • Terävä keittiöveitsi on tärkeä monesta syystä. Ehkä tärkeintä on, että ruoanlaitto on paljon helpompaa terävällä veitsellä. Leikkaukset ovat parempia ja kauniimpia, ja leikkaaminen ja hakkaaminen vie vähemmän vaivaa. Ruoanlaitto on yksinkertaisesti “HAUSKEMPI” Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, terävä työkalu on turvallisempi työväline.

TILAAMINEN, LÄHETTÄMINEN JA NOUTO:

Tilaus jätetään ja noudetaan osoitteesta MyEdge-Forsnersvägen 19 tai
osoitteessa Minimossen – Muurahaistie 1 Vaasa. Verkkokauppa tulossa lähiaikoina!
Kun tuot tilauksen niin laita mielellään veitset ja työkalut pussiin tai paperipakkaukseen
Kirjoita tilauslomakkeeseen nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi
sekä veitsien ja työkalujen lukumäärää, joita haluat teroittaa hinnaston mukaan.
Suuremmat tilaukset tarjouksen mukaan!

Tule käymään sosiaalisessa mediassa!

ReMemoria™

HAUTAKIVIEN PUHDISTUS JA PESU

Puhdistamme, pesemme ja huollamme hautakiven paikan päällä, mikä säästää aikaa, rahaa ja ympäristöä.
Hautakiven säännöllisellä hoidolla ja puhdistamisella hautauspaikka voi säilyä hyvässä kunnossa vuosikymmeniä. Hautakivi on hyvä puhdistaa noin viiden vuoden välein.

Tiesitkö että…

Hoidamme myös hautakynttilän sytytys tai kukkien vieminen omaisesi haudalle hautausmailla Vaasassa ja lähiympäristössä.

ReMemoria™ on ReTunedin (Y-tunnus 3195497-4) ja Wasa Skate Cornerin (1708359-4) tuottama yhteispalvelu.

Mitä me teemme:

1

Puhdistus

Puhdistamme hautakiven kaikesta pinnoitteesta, jäkälästä ja sammalta.

2

Pesu

Pesemme kiven huolellisesti sekä koneellisesti että käsin.

3

Kiillotus

Kiillotamme kiven hiotut pinnat saadaksemme parhaan lopputuloksen ja uuden kauniin ilmeen.

4

Ekologiset pesuaineet

Käytämme mietoja ja ekologisia pesuaineita, jotka säästävät ympäristöä eivätkä vahingoita hautakiven viereen istutettuja kukkia.

5

Kirjainten kultaus

Haluttaessa täytämme kirjaimet kulta- tai hopeamaalilla, missä jäkälä on syönyt osan teksteistä pois.

rememoria yhteystiedot

Puhdistuksen ja kiillotuksen tulos

Tule käymään sosiaalisessa mediassa!

“Kiertotaloudessa melkein mitään ei mene hukkaan. Tuotteet kestävät pitkään, korjaamme, käytämme niitä uudelleen ja kun ne täytyy heittää pois, ne menevät kierrätykseen ja materiaalit hyödynnetään mahdollisimman paljon. Jätteen määrä vähenee. Kaikki vaiheet, niin kulutus kuin kulutuksen jälkeen tapahtuva, ovat tärkeitä kiertotaloudessa.

Maailman tavaroista noin 9 prosenttia on kiertotaloutta. Tämä tarkoittaa, että yhdeksän prosenttia maailmantaloudessa käytetyistä raaka-aineista, kuten mineraaleista, metalleista ja biomassasta, kierrätetään vuosittain. Kestävän maailman ja ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan enemmän kierrätystä.” -Ruotsin luonnonsuojeluyhdistys-

Kauppamme

Vieraile kierrätyskeskuksen Minimossenin ReTunedin myymälässä tai verkkokaupassa ja katso, miten voit edistää kotielektroniikan ja keittiötarvikkeiden kierrätysastetta käyttämällä tuotteita uudelleen!

KAUPPA

Muurahaistie 1
65230 Vaasa
Suomi

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Puh: +358 41 4630 777

S-posti: info@retuned.fi

AUKIOLOAJAT

MA ja PE 10–17
TI–TO 10–17.30
LA 11–15

Kattolamppu Beige Bargr Webb
Kannu Beige Webb
teroitetut veitset

Ota huomioon kulutuselektroniikkaa ja keittiötarvikkeita ostettaessa

Uuden kulutuselektroniikan, kodinkoneiden ja keittiövälineiden valmistus vaikuttaa suuresti ympäristöön. Elektroniikkaa tuotetaan ja kulutetaan yhä nopeammin, ja se vaikuttaa yhä enemmän haitallisiin ympäristövaikutuksiin. Siksi on hyvä harkita vaihtoehtoja uuden ostamiselle.

Jos aiot ostaa uutta, yritä ostaa tuotteita, joiden käyttöikä on mahdollisimman pitkä, niin et tarvitse ostaa niin paljon uusia tuotteita. Tämä vähentää päästöjä sekä raaka-aineiden käyttöä.

Kun ostat kulutuselektroniikkaa, kodintuotteita ja kodinkoneita, kiinnitä huomiota energiankulutukseen ja siihen, onko tuotteessa käytetyt raaka-aineet kierrätetty millään tavalla.

Mieti todellisia tarpeitasi ennen kuin ostat uuden. Harkitse, onko olemassa vaihtoehtoja, kuten lainaaminen joltakin, käytetyn ostaminen tai tuotteen korjaaminen.

Vieraile ReTunedin myymälässä kierrätyskeskus Minimossenissa tai verkkokaupassamme ja katso, kuinka voit auttaa lykkäämään kierrätyssykliä tulevaisuuteen käyttämällä tuotteita uudelleen!

“Supporting Sustainability”

Ota meihin yhteyttä

tina österholm