Om oss - ReTuned!

Våra företag med fokus på hållbarhet

Retuned logo

ReTuned återvinner och återanvänder hemelektronik, hushållsmaskiner, köksredskap samt lampor i samarbete med återbruksgallerian Minimossen.
Fokus på allt vi gör är återanvändning och förlängning av sakers och varors livslängd. Därför jobbar vi också med MyEdge knivslipningstjänster och ReMemoria gravstenstvättning

my edge logo

MyEdge är en kniv- och redskapsslipningstjänst för privatpersoner och företag. Vi erbjuder en mycket flexibel och högklassig knivslipningstjänst där varje steg görs för hand. Kvaliteten av arbetet kontrolleras flera gånger under processen. Efter att vi slipat din kniv, yxa eller annat redskap kommer ditt arbete att kännas mycket lättare.

ReMemoria logo

ReMemoria™ är en tjänst för er som behöver hjälp med att rengöra och tvätta era anhörigas gravstenar. Vi rengör, tvättar och sköter om gravstenen på plats, vilket sparar tid, pengar och miljö. Vi förgyller även bokstäver om så önskas samt lägger ut ljus och blommor vid olika högtider.

Om oss

Vår Story

ReTuned grundades våren 2021 genom att företaget gick in för ett större fokus på hållbarhet och cirkulärekonomi genom återanvändning och återbruk samt försäljning av produkter och tjänster relaterat till detta. Tidigare var det mest fokus på kniv- och redskapsslipningstjänster samt försäljning av återanvända knivar och redskap. Vårt motto eller slogan är att understöda hållbarhet ”Supporting Sustainability” i allt det vi gör.

Vårt motto är att understöda hållbarhet ”Supporting Sustainability” i allt det vi gör.

Vi brinner för

Man kan säga att min företagarbana började genom att jag leasade min sons knivslipningsverksamhet My Edge och genom detta kom jag i ett tidigt skede i kontakt med Stormossen och planerna på att starta en återbruksgaleria i Vasa. Vi kom snabbt fram till att knivslipning skulle passa mycket väl in i konceptet. Rätt fort efter detta sommaren 2020 tog jag steget in i återvinnings och cirkulärekonomibranschen som jag alltid brunnit för – man kan säga att vi i familjen sparat en stor peng genom mitt intresse för återanvändning. I dagens läge ansvarar Retuned i samarbete med Stormossen och Minimossen för återbruk av hemelektronik och hushållsartiklar. Fortsättningsvis jobbar vi med knivslipning under brandet My Edge och man kan enkelt lämna in sina knivar och redskap för slipning vid Minimossen.

Vi ses på Minimossen!
Tina Österholm

”I en cirkulär ekonomi går nästan inget till spillo. Produkter håller länge, vi reparerar, lagar och återanvänder dem, och när de måste kastas går de till återvinning och materialen används på nytt så mycket som möjligt. Mängden avfall minskar. Alla stadier, både konsumtion och vad som händer efter konsumtion är viktiga i en cirkulär ekonomi. 

Världen är ungefär 9 procent cirkulär. Det betyder att nio procent av de råvaror som mineraler, metaller och biomassa som används inom världsekonomin återvinns varje år. För en hållbar värld och för att vi ska kunna nå klimatmålen behöver mer återvinnas.” -Svenska naturskyddsföreningen-