MyEdge logo

Knivslipning

Vårt löfte till dej:

MyEdge kniv- och redskapsslipning för privatpersoner och företag erbjuder en mycket flexibel och högklassig knivslipningstjänst där varje steg görs för hand. Kvaliteten av arbetet kontrolleras flera gånger under processen. Efter att vi slipat din kniv, yxa eller annat redskap kommer ditt arbete att kännas mycket lättare.

Vid vässningen används maskinell slipning, där vi slipar knivarna med ett tiotal olika grovlekar på slipverktyget för att nå ett så fint och hållbart resultat som möjligt. 

Genom åren har vi betjänat både privatpersoner och företag med bra feedback. Till våra återkommande företagskunder hör restauranger, kött- och fiskförädlingsföretag, köttdiskar och skolor. Våra privatkunder förvånas alltid över hur lätt det har blivit att stå i köket och kocka med nyvässta knivar. 

Så fungerar vår knivslipning
  • Alla knivar har olika unika egenskaper och behöver därför behandlas på olika sätt. Det kan vara modell, användningsområde och ståltyp som skiljer sig från kniv till kniv. Detta gör att det alltid behövs en erfaren slipmästare att göra en bedömning över slipbehovet före man börjar vässa. Beroende på användningsområde skall vinkeln vara på ett visst sätt, beroende på stålets hårdhet måste man anpassa sliptekniken och olika hack och sprickor kräver ibland att man måste börja arbeta fram en ny egg från grunden. 

 

  • Sen måste man helt enkelt känna sig fram på kniven för att veta när den är perfekt slipad!
  • En skarp och riktigt vass kökskniv är viktig av många anledningar. Den kanske viktigaste är att det är betydligt enklare att tillaga mat med en vass kniv. Snitten blir bättre och snyggare och det krävs mindre ansträngning att hacka och skära. Matlagningen blir helt enkelt ”ROLIGARE” Sist men inte minst, ett vasst redskap är ett säkrare redskap att arbeta med.

 

BESTÄLLNING, INLÄMNING OCH AVHÄMTNING:

 Beställningen inlämnas och hämtas vid MyEdge-Forsnersvägen 19 eller
vid Minimossen–Myrvägen 1 i Vasa. Beställning via webshop på kommande!
Lämna gärna in knivarna och redskapen i påse eller papperspaket.
Skriv ert namn, er adress och telefonnummer på beställningsformuläret
samt antal knivar och redskap som ni önskar vässa enligt prislista.
Större beställningar enligt offert! 

Besök oss på sociala medier!